Ballonvaren

Laat ons u meenemen in de bijzondere wereld van de ballonvaart. Ontdek het mysterie, ervaar dat de tijd even stil staat terwijl u tijdens de ballonvaart de steden en natuur langzaam onder de luchtballon voorbij ziet gaan.

Ballonvaren is een prachtige belevenis die u nooit meer zult vergeten!


Ochtendvaart

"Morgenstond heeft goud in de mond"

De zon komt langzaam op en een nieuwe dag breekt aan. Hoe magisch is het om getuige te zijn van een schitterende zonsopgang? Terwijl de meeste mensen nog liggen te slapen, geniet u van een onvergetelijk mooie ballonvaart. Langzaam komt alles weer tot leven: het ochtenddauw boven de weilanden, de betoverende gloed van de eerste zonnestralen, de vogels die vrolijk fluiten, koeien en schapen die in het gras beginnen te grazen, de mensen die uit hun huis komen en over straat lopen of de beginnende files op de snelweg. Spot herten of andere wilde dieren en maak prachtige foto’s om zo een mooie herinnering vast te leggen. 

Ballonvaren in de ochtend

Ballonvaren in de avond

Avondvaart

Een avondvaart in de zomer zorgt voor het ultieme vakantie gevoel. Hoog in de lucht ziet u de verschillende mensen op straat lopen of op terrasjes zitten. Zwaai naar de mensen en voel de zomerse sfeer. In de zomer vaart u over groene bomen, kleurrijke bloemen, koeien, schapen, geiten en andere dieren.

Bewonder vanuit de luchtballon de prachtige kleuren die aan de hemel verschijnen. De magische, roze tinten, de ondergaande zon, de stilte en een waanzinnig uitzicht. Beleef een onvergetelijke avond als u hoog in de lucht zweeft en getuige bent van een schitterende zonsondergang. Zie hoe Nederland aanstalten maakt om afscheid te nemen van weer een drukke dag. 


Privé ballon

Ervaar het ballonvaren met alleen uw eigen gezelschap! 

Een privé ballon is een totaal unieke, persoonlijke en onvergetelijke ervaring. Deze herinnering hoort bij een zeer speciale gelegenheid. Dit arrangement is bijzonder geschikt voor het vieren van bijvoorbeeld een huwelijksaanzoek, familieballonvaart, vriendenuitje, bedrijfsuitje of uw eigen idee hierover. Zo wordt het helemaal uw of jullie ballonvaart!

Privé ballon

De voorbereidingen

Als u gekozen heeft voor een ballonvaart in de avond, word u circa 2,5 uur voor zonsondergang op de startlocatie verwacht. Bij ochtendvaarten beginnen we op het tijdstip dat de zon opkomt. De exacte tijd en verzamelplaats worden voorafgaand aan de ballonvaart aan u bevestigd.

Op de startlocatie maakt u kennis met de ballonpiloot en crew. De piloot vertelt u hoe het ballonavontuur zal verlopen en wat er van u verwacht wordt. Geen zorgen, want uw rol is niet veel meer dan uw knieën buigen bij de landing en in de mand blijven staan tot de piloot zegt dat u uit mag stappen. Onze piloten zijn ervaren en vakkundig. 

Na de instructie van de piloot bouwt u de ballon samen met de crew op. De ventilator vult de ballon met koude lucht. u zult zich verwonderen over de grootte van de ballon. Dan ontsteekt de piloot de branders om de koude lucht in de ballon op te warmen. Sierlijk en statig komt de enorme ballon overeind. Dan gebaart de piloot u om in te stappen en bent u nog maar enkele ogenblikken verwijderd van een prachtig avontuur.


De ballonvaart

Langzaam stijgt u op vanaf de startlocatie. Dit is een bijzonder moment, omdat het heel onwerkelijk aanvoelt. Toch gebeurt het echt; u bevindt zich in een luchtballon. U zwaait naar het grondteam en eventuele supporters die steeds kleiner worden. De piloot stuurt de ballon met de branders naar grotere hoogte. Van hoogtevrees zul u geen last hebben, omdat de ballon los van de grond is. U kijkt rustig om u heen en al snel herkent u de gebouwen, bossen en wegen op de grond. Misschien ziet u zelfs uw eigen huis of bedrijf. Onder ons ontdekt u waarschijnlijk het grondteam dat ons op zicht en via radioverbinding volgt. In ieder geval zult u genieten van de surreële rust en het prachtige uitzicht.

Om richting een landingsveld te ‘sturen’ maakt de piloot gebruik van de richting van de wind op verschillende hoogtes. U zult zich verbazen over het vakmanschap waarmee de piloot de ballon stilletjes over bomen, sloten en huizen laat varen. Na een uur genieten wordt de landing ingezet. Even goed vasthouden voor de landing en dan staat u weer veilig op de grond. Vast en zeker met een brede glimlach op uw gezicht.


De landing en daarna

Al snel na de landing verschijnt de volgauto bij het landingsveld. Nadat de ballon is ingepakt, is het tijd voor een drankje en staan we nog even stil bij een nieuw gemaakte herinnering.