Wij zoeken balloncrew!

Wat doet de crew?

Balloncrew is tijdens de ballonvaarten niet te missen! Crewleden zijn een getraind en gecertificeerd team, die de piloot ondersteunt. Tijdens de opbouwfase van de ballonvaart begeleiden de crewleden de passagiers, beantwoorden vragen, zorgen voor een veilige omgeving en dat alles volgens plan verloopt. Naast de piloot, zijn crewleden de gastheren en -vrouwen van het ballonvaartbedrijf.

Tijdens de vlucht

De crew helpt bij het opbouwen van de luchtballon, opstijgen en vervolgens dat de startlocatie weer opgeruimd is. Daar waar nodig staan zij achterblijvers te woord en als deze achter de ballon aan willen rijden, begeleiden ze hen. Via de radio houdt de piloot contact en stelt de crewleden op de hoogte van de koers en snelheid, zodat ze weer tijdig bij de landingslocatie aanwezig kunnen zijn.

De landing

Wanneer de luchtballon geland is vraagt een crewlid aan de landeigenaar of de luchtballon van het land gehaald mag worden. Na toestemming te hebben gekregen wordt de ballon weer opgeruimd en worden de passagiers weer teruggebracht naar de startlocatie, indien deze niet voorzien zijn van eigen vervoer. 

Ook crewen?

Crewen doe je als hobby en omdat je het leuk vindt om zo'n avontuur van dichtbij mee te maken.

Ben je enthousiast, teamplayer, klantgericht, in bezit van een B-rijbewijs (BE-rijbewijs is een pré), neem dan contact met ons op!

Leeftijd speelt geen rol, iedereen is welkom!  

Heb je nog geen B(E)-rijbewijs, maar wil je dit avontuur wel beleven, neem dan ook contact met ons op. Samen kunnen we naar de mogelijkheden kijken.